Watervallen van Doef

55 € / Per persoon

Watervallen van Doef

Nationaal Park Mavrovo is het grootste nationale park in Noord-Macedonië met een oppervlakte van ongeveer 73.000 hectare.

Het ligt in het westen van het land, voornamelijk in de regio van Mavrovo en Rostuša. Het park staat bekend om zijn gevarieerde natuurlijke landschappen, waaronder bergen, bossen, rivieren en meren. Een van de belangrijkste kenmerken van het Nationaal Park Mavrovo is de berg Korab, de hoogste berg in Noord-Macedonië en Albanië.

De Korab berg is 2.764 meter hoog en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de omliggende gebieden. Het trekt wandelaars en bergbeklimmers aan die de uitdagende paden willen bedwingen.

In het park liggen ook verschillende meren, waarvan het belangrijkste het Mavrovo-meer is. Het is het grootste kunstmatige meer in Noord-Macedonië en dient als centraal punt voor recreatieve activiteiten zoals varen, vissen en zwemmen. Het meer wordt omringd door schilderachtige bergen en dichte bossen, waardoor een prachtige natuurlijke omgeving ontstaat.

De gevarieerde flora en fauna van het Nationaal Park Mavrovo maken het tot een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en liefhebbers van wilde dieren. Het park wordt gekenmerkt door dichte bossen met beuken, dennen en sparren, maar ook alpenweiden en rotsachtige hellingen. Het biedt leefruimte aan verschillende diersoorten, waaronder bruine beren, wolven, lynxen, gemzen en talloze vogelsoorten. Naast de natuurlijke schoonheid biedt het Nationaal Park Mavrovo een scala aan buitenactiviteiten voor bezoekers.

Wandelen, mountainbiken, skiën en snowboarden zijn populaire bezigheden in het park, met paden en hellingen die geschikt zijn voor verschillende niveaus.

Het Mavrovo Ski Resort, gelegen in het park, biedt wintersportfaciliteiten en trekt zowel de lokale bevolking als toeristen.

Over het geheel genomen is het Nationaal Park Mavrovo een natuurlijk juweeltje in Noord-Macedonië, met een mix van adembenemende landschappen, buitenactiviteiten en mogelijkheden om wilde dieren te observeren.

Het biedt een rustige ontsnapping in de natuur en is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar zowel ontspanning als avontuur.

Een van de bekende watervallen in de regio Mavrovo is de Duf Waterval, ook wel bekend als de Zwarte Waterval (Mavrovo Waterval).
Hij ligt vlakbij het dorp Jance in het Nationaal Park Mavrovo.
De Duf waterval stort langs een rotsachtige klif naar beneden in de rivier de Radika en creëert een schilderachtig schouwspel omringd door weelderig groen.

Onze excursie Watervallen van Doef moet u zeker eens proberen.