Prespa Meer

45 € / Per persoon

Prespa meer

Het Prespa meer is een grensoverschrijdend meer in de Balkan dat gedeeld wordt door drie landen: Noord-Macedonië, Albanië en Griekenland.

Het is verdeeld in twee delen: Het Grote Prespa meer en het Kleine Prespa meer. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 274 vierkante kilometer, waarvan het grootste deel binnen de grenzen van Noord-Macedonië valt.

De natuurlijke schoonheid en ecologische betekenis van het meer hebben ertoe geleid dat het is aangewezen als beschermd gebied. Het bekken van het Prespa meer herbergt een rijk en gevarieerd ecosysteem, inclusief talloze vogelsoorten, vissen en planten. Het dient als een belangrijke tussenstop voor trekvogels, waardoor het een populaire bestemming is voor vogelaars en natuurliefhebbers. De regio rond het Prespa meer staat ook bekend om zijn culturele en historische betekenis.

Er liggen verschillende charmante dorpjes rond het meer, elk met een eigen karakter en traditionele architectuur. Deze dorpjes bieden een kijkje in de plaatselijke manier van leven en bieden mogelijkheden om de traditionele Macedonische, Albanese en Griekse culturen te ervaren.

Het behoud en het behoud van het ecosysteem van het meer zijn van het grootste belang voor de drie landen die aan het meer grenzen.

Er worden inspanningen geleverd om de biodiversiteit te beschermen, de traditionele levenswijze te ondersteunen en verantwoord toerisme in de regio te promoten.