Partizanen Dorpentocht

42 € / Per persoon

Partizanen dorpentocht

In de omgeving van Ohrid en Struga zijn veel dorpjes waar je kennis kunt maken met de levenswijze van de inwoners, je proeft nog iets van de authentieke sfeer van vroeger. In de partizanen dorpentocht bezoeken we ook een kalkfabriek en iemand die doedelzak speelt. We lunchen bij de waterbronnen in Vevcani.

Velgosti is een dorp in de gemeente Ohrid in Noord-Macedonië.Het ligt in het zuidwesten van het land, in de buurt van de stad Ohrid.Velgosti ligt in een schilderachtig gebied, omringd door bergen en vlakbij de oevers van het meer van Ohrid, en biedt een prachtige natuurlijke omgeving.Het dorp Velgosti staat bekend om zijn traditionele architectuur, met stenen huizen en smalle straatjes die het plaatselijke erfgoed en de landelijke charme weerspiegelen.Het biedt een kijkje in de traditionele manier van leven in de regio.De natuurlijke schoonheid van het gebied rond Velgosti is ook een hoogtepunt. Het dorp wordt omringd door groene heuvels en biedt een panoramisch uitzicht op de bergen en het Meer van Ohrid.Dit maakt het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen die de serene landschappen en schilderachtige vergezichten waarderen. Samengevat is Velgosti een charmant dorp in de regio Ohrid in Noord-Macedonië. De combinatie van traditionele architectuur, historische bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid,en warme gastvrijheid maakt het een aantrekkelijke bestemming voor wie op zoek is naar een authentieke plattelandservaring.

Vevchani is een klein dorp in het zuidwesten van Noord-Macedonië, vlakbij de stad Struga. Vevchani ligt aan de voet van het Jablanica-gebergte en dicht bij het Prespa-meer. Het staat bekend om zijn unieke culturele erfgoed, traditionele gebruiken en natuurlijke schoonheid. Vevchani heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het werd bewoond door de Illyriërs en kwam later onder de heerschappij van het Byzantijnse Rijk, het Ottomaanse Rijk en Joegoslavië voordat het deel ging uitmaken van het huidige Noord-Macedonië. Het dorp is het meest bekend om zijn jaarlijkse carnaval, bekend als het Vevchani Carnaval. Dit levendige evenement vindt elk jaar plaats op 13 en 14 januari en trekt zowel inwoners als bezoekers. Het carnaval staat bekend om zijn kleurrijke kostuums, maskers, muziek en dans. Het heeft een satirisch karakter, waarbij deelnemers vaak politieke figuren en actuele gebeurtenissen satiriseren door middel van hun optredens en kostuums. Het Vevchani Carnaval wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele evenementen in Noord-Macedonië. Naast het carnaval biedt Vevchani een schilderachtige natuurlijke omgeving.

Het dorp wordt omringd door bergen en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Het dorp heeft verschillende natuurlijke bronnen en het geluid van stromend water is overal te horen, wat de charme nog groter maakt. Vevchani is een bestemming voor wie op zoek is naar een authentieke en culturele ervaring op het platteland van Noord-Macedonië. Het unieke carnaval, de natuurlijke schoonheid en de traditionele manier van leven maken het de moeite waard voor reizigers die geïnteresseerd zijn in lokale gewoonten en cultureel erfgoed.