Boottocht langs de kust

42 € / Per persoon

Boottocht langs de kust

Boottocht op het meer van Ohrid is een van de leukste manieren om de kust, de wilde strandjes en de vissersdorpjes te ontdekken. Ook bezoeken wij de “Bay of Bones”. De barbeque houden wij op een van de wilde strandjes van de Macedonische Riviera.

Het Meer van Ohrid is een groot en oud meer in het zuidwesten van Noord-Macedonië en het oosten van Albanië. Het is een van de oudste meren van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn uitzonderlijke universele waarde en uitzonderlijke biodiversiteit.

Het Ohrid meer ligt in het Ohrid bekken, omgeven door schilderachtige bergen en weelderige landschappen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 358 vierkante kilometer, waarvan ongeveer tweederde binnen de grenzen van Noord-Macedonië valt.

Het meer staat bekend om zijn kristalheldere water met uitstekend zicht. Het meer is 288 meter diep en is daarmee een van de diepste meren van Europa. De waterkwaliteit is uitzonderlijk hoog, met een uniek ecosysteem dat zich in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld.

Een van de opmerkelijke kenmerken van het Meer van Ohrid is de rijke biodiversiteit. Het meer herbergt talrijke endemische soorten die nergens anders op aarde voorkomen. Het is vooral beroemd om de Ohrid forel (Salmo letnica), een soort die al duizenden jaren in het meer leeft. De aanwezigheid van diverse flora en fauna, waaronder meer dan 200 inheemse soorten, heeft ertoe geleid dat het meer het “Museum van levende fossielen” wordt genoemd.

Het Meer van Ohrid is niet alleen een natuurlijke schat, maar ook een culturele en historische plek. De regio rond het meer heeft een lange en rijke geschiedenis, met bewijzen van menselijke nederzettingen die teruggaan tot de prehistorie. De stad Ohrid, gelegen aan de oostelijke oever van het meer, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft een rijkdom aan historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder het Ohrid Fort, de kerk van St. John in Kaneo, en tal van Byzantijnse kerken versierd met prachtige fresco’s. Het meer zelf biedt verschillende recreatieve activiteiten.

Het meer zelf biedt verschillende recreatieve activiteiten voor bezoekers. Varen, vissen en zwemmen zijn populaire bezigheden, waardoor mensen kunnen genieten van het ongerepte water van het meer. De oevers van het Meer van Ohrid zijn bezaaid met prachtige stranden en promenades langs het water waar de lokale bevolking en toeristen kunnen ontspannen en genieten van de serene sfeer.

Naast boottocht biedt de omgeving mogelijkheden voor wandelen, fietsen en het verkennen van de natuurlijke schoonheid van de regio. Galicica National Park omvat een deel van het Galicica-gebergte dat het meer van Ohrid scheidt van het meer van Prespa en biedt wandelpaden en een adembenemend uitzicht op beide meren.

Samengevat is het Meer van Ohrid een opmerkelijke natuurlijke en culturele schat in Noord-Macedonië en Albanië. Het heldere water, de unieke biodiversiteit en de historische betekenis maken het tot een populaire bestemming voor wie op zoek is naar een mix van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en openluchtrecreatie.

Mis onze boottour langs de kust niet.