Albanië

45 € / Per persoon

Albanië

Land van ontdekkingen. Deze excursie gaat rondom het meer van Ohrid. In Albanië bezoeken wij het dorpje Lin, en de stad Pogradec. U zult de verschillen met Macedonie zien. Op de terug reis doen wij St.Naum aan een 1200 jaar oud klooster.

Albanië is een land op het Balkanschiereiland in Zuidoost-Europa. Het grenst in het noordwesten aan Montenegro, in het noordoosten aan Kosovo, in het oosten aan Noord-Macedonië en in het zuiden aan Griekenland. Het heeft een kustlijn langs de Adriatische en Ionische Zee in het westen. Albanië heeft een rijke geschiedenis en een divers cultureel erfgoed. Het land maakte deel uit van verschillende oude beschavingen, waaronder de Illyriërs, Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Later kwam het enkele eeuwen onder Ottomaanse heerschappij totdat het zich in 1912 onafhankelijk verklaarde. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Albanië:

Natuur en geografie: Albanië staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen. Het heeft een gevarieerde geografie met ruige bergen, waaronder de Albanese Alpen in het noorden, schilderachtige kustgebieden, prachtige meren zoals het Meer van Ohrid en het Prespameer, en nationale parken. De Albanese Rivièra, met zijn ongerepte stranden en kristalhelder water, is een populaire toeristische bestemming.

Historisch en cultureel erfgoed: Albanië heeft een rijk cultureel erfgoed dat beïnvloed is door vroegere beschavingen. Het land is bezaaid met archeologische vindplaatsen, oude steden, kastelen en architectuur uit het Ottomaanse tijdperk. Opmerkelijke historische locaties zijn de oude stad Butrint, de UNESCO Werelderfgoedlocaties Berat en Gjirokastër en de ruïnes van Apollonia.

Taal en cultuur: De officiële taal van Albanië is Albanees. De Albanese cultuur is een mix van verschillende invloeden, waaronder Illyrische, Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse invloeden. Traditionele muziek, dans en klederdracht zijn een integraal onderdeel van de Albanese cultuur, waarbij verschillende regio’s hun eigen tradities hebben.

Gastvrijheid en keuken: Albanezen staan bekend om hun warme gastvrijheid en verwelkomen bezoekers met open armen. De Albanese keuken is divers en beïnvloed door mediterrane, Balkan en Ottomaanse culinaire tradities. Populaire gerechten zijn byrek (hartig gebak), tavë kosi (gebakken lamsvlees met yoghurt) en verschillende soorten gegrild vlees en verse zeevruchten.

Avontuur en buitenactiviteiten: Albanië biedt mogelijkheden voor liefhebbers van avontuur en buitenactiviteiten. Activiteiten zoals wandelen, trektochten maken, mountainbiken, paragliden en watersporten kunnen worden beoefend in de nationale parken, bergen en kustgebieden van het land.

Snelle ontwikkeling: Albanië heeft de afgelopen jaren grote veranderingen doorgemaakt door de overgang van een communistisch regime naar een zich ontwikkelende democratie. De ontwikkeling van de infrastructuur, de groei van het toerisme en de economische hervormingen hebben bijgedragen aan de vooruitgang van het land.

Religieuze diversiteit: Albanië staat bekend om zijn religieuze tolerantie en diversiteit. De islam en het christendom zijn de belangrijkste godsdiensten die in het land worden gepraktiseerd, met een mix van soennitische en bektashi-moslims en orthodoxe en katholieke christenen.

Albanië biedt een mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en warme gastvrijheid, waardoor het een intrigerende bestemming is voor reizigers. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van eeuwenoude plaatsen, buitenavonturen wilt beleven of de plaatselijke cultuur en keuken wilt ervaren, Albanië heeft je iets te bieden.